Rezultati ankete
Ali bi morali podjetjem v (delni) lasti funkcionarjev prepovedati konkuriranje na javnih razpisih?
DA, tveganje za zlorabo položaja je sicer preveliko.
39
NE, v vladi morajo biti tudi ljudje, ki so uspešni v poslovnem svetu.
10
Skupaj odgovorov: 49

anketa - ministrovi natecaji

Komentarji
Ambrož Demšar
Vprašanje je protislovno: v vladi morajo biti tudi ljudje, ki so uspešni v poslovnem svetu, toda taki ne potrebujejo subvencij. Odpravimo vse subvencije.
29.11.2013, ob 17:31
Andrej Pokorn
Ne vem, kako to ni jasno vsakomur, da ne moreš imeti obojega; in javne funkcije in javne subvencije. Ne moreš dodeliti samemu sebi posredno ali neposredno. Kdor to ne razume, mu ni mesto med javnimi funkcionarji. Nekateri si javna sredstva poskušajo zagotoviti tako, da sami ali pa njihovi zastopniki sodelujejo pri razdeljevanju. Potrebno je takojšnje očiščenje, že pri samem stališču do teh osnovnih higienskih javnih vprašanj!
29.11.2013, ob 14:46
Dejan Županc
Če je uspešen poslovnež, ne vem, kaj bi iskal v politiki? Mogoče mu ustrezajo podtikanja, laži, lažne obtožbe, zmerjanje, diskreditiranje ... Ne vem, zakaj bi si uspešnež to želel?!
28.11.2013, ob 14:55
Iztok Majhenič
Že prijateljske naveze so včasih dovolj velik povzročitelj korupcije, kaj šele direktna veza, ko je javni funkcionar tudi direktni (večinsko, manjšinsko) lastnik deležev na razpisu sodelujočega podjetja. Tako se zavzemam za močno ločnico med podjetništvom in javnem funkcionarskem delovanju.
28.11.2013, ob 06:56
Zdravko Pavlovič
Tveganje za izrabo položaja v osebno korist je preveliko.
26.11.2013, ob 11:10
Jadran Rudec
Vsak, ki kandidira za javnega funkcionarja, mora dati prednost kristalno čistemu in transparentnemu opravljanju te funkcije. Sicer naj takšno funkcijo prepusti drugim in se ukvarja s podjetništvom in skrbi za svoje podjetje. Ni kaj za dodati.
25.11.2013, ob 15:30
Pogoji komentiranja
Spoštovani komentatorji!
 
Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.
 
Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.
 
Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.
Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.
Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.
 
Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela
Utemelji svoje mnenje