Rezultati ankete
Kako bi se morali lotiti zapolnjevanja luknje v slovenskih bankah?
Z državno dokapitalizacijo.
15
Zaprositi bi morali za evropsko pomoč.
15
Državne banke bi morali prodati za simbolično vsoto en evro.
38
Skupaj odgovorov: 68

anketa - sanacija bank

Komentarji
Marko Vuk
Žal se moramo odločiti za najmanj slabo izmed slabih rešitev. Račun bomo neizogibno plačali vsi, vsaj njegov največji del. Vsaj malo bi lahko ta račun zmanjšali z odvzemom premoženja tistim, ki so se s tranzicijo nepošteno okoristili, reprogramiranjem odplačil glavnice kreditov, odškodninami za slabo upravljanje. Grozno je, da hoče vlada reševati banke z nacionalizacijo obveznic. To, da lahko država retroaktivno protipravno zaseže naložene pošteno zaslužene prihranke, je suspenz pravne države.
15.12.2013, ob 07:38
Slavko Pezdir
Najprej bi morali odvzeti vsa pooblastila vsem članom uprav in nadzornih svetov bank z izgubami ter jih trajno izločiti iz odločanja o finančnih in gospodarskih poslih.Takoj zatem pa prodati vse banke v javni lasti najboljšim kupcem in ne za en evro. Samo lastniki, uprave in nadzorni sveti, ki ne bodo kontaminirani z obveznostmi do kleptokratskih mafijskih omrežij v Sloveniji, bodo lahko ravnali odgovorno in strokovno v skladu s splošno veljavnimi finančnimi standardi in poslovnimi običaji.
11.12.2013, ob 10:49
Iztok Majhenič
Banke bi bilo treba najprej dobro prečistiti. Tudi uprave in tiste posameznike, ki so "politično korektno" dvigovali roke in banke pripeljali v to stanje. Prečistiti pa je treba tudi bilance ter premoženje, kot so prazna stanovanja, in jih dati v uporabo mladi populaciji. In seveda prečistiti odgovornost tako bank kot tistih, ki so nepokrita posojila po navodilih jemali; tudi z zasego zasebnega premoženja, s katerim se lahko del luknje zagotovo zapolni brez velike obremenitve davkoplačevalcev.
10.12.2013, ob 08:24
Franc Prešeren
Denar, ki ga ni v bankah, zagotovo nekje je. Vzeti ga je treba od tam, kamor je izginil. Najlažje je socializirati izgube. Državljani se seveda s tem ne strinjamo. Koliko dokapitalizacij je že bilo v novejši zgodovini. Na odgovornost je treba poklicati vse uprave in nadzorne svete bank. Baje po zakonu le-ti odgovarjajo tudi s premoženjem.
09.12.2013, ob 21:02
Boris Kodermac
Sami nismo sposobni upravljati bank na pravilen način. Lep primer je banka Koper, ki je v lasti Italijanov in dobro posluje.
09.12.2013, ob 17:39
Rado Jarni
V našo bedno državo bi morali takoj povabiti trojko in za vse vodilne v državnih podjetjih in "izvoljene" v parlament po letu 1991 bi morali izvesti lustracijo.
09.12.2013, ob 15:14
Pogoji komentiranja
Spoštovani komentatorji!
 
Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.
 
Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.
 
Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.
Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.
Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.
 
Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela
Utemelji svoje mnenje