Rezultati ankete
Ste pripravljeni na naslednjih volitvah oddati glas za Solidarnost, prvo stranko, ki je nastala iz vstajniškega gibanja?
DA, končno smo dobili pravo ljudsko stranko.
183
NE, za novo stranko se skrivajo stari obrazi.
64
NE VEM, programsko me (še) niso prepričali.
21
Skupaj odgovorov: 268

anketa - solidarnost

Komentarji
Marija Moravec
Prepričal me je program stranke, poznam ljudi iz vrha stranke, so pametni, odgovorni in kar je najvažnejše, so pošteni.
22.12.2013, ob 00:06
Natalija Pršina
To potrebuje Slovenija, ljudi, ki se zavedajo resnosti situacije v Sloveniji, ki jim ni vseeno za ljudi.
20.12.2013, ob 23:14
Dane Urbar
Novosti so vedno dobrodošle, pa če tudi s kakim starim obrazom.
20.12.2013, ob 22:45
Jure Potočnik
Da bi konkretno spremenili sistem nas bi moralo biti na ulicah na tisoče, a žal do tega ni prišlo. Zato so edina pot volitve oziroma priti v parlament in ga spremeniti od znotraj, kar se mi zdi dobra zamisel. Zato podpiram stranko Solidarnost.
20.12.2013, ob 17:35
Marjetka Gombač
Stranka Solidarnost napoveduje novo paradigmo razvoja Slovenije. V programu so zajete tudi smernice razvoja najnižjega sloja prebivalstva. Korupcija je prisotna tudi v sistemu sociale. Vsi vemo, da to področje obravnava najranljivejši sloj prebivalstva in manipulacije je pri tej strukturi najlažje izvedljiva. S svojimi mnenji in stališči se javno izpostavljam na več področjih, ker želim doprinesti k izboljšanju stanja in hitremu odpravljanju anomalij v družbi. Lep pozdrav!
20.12.2013, ob 16:57
Ana Češarek
Ko bodo ljudje toliko ozaveščeni, da jih bo sram živeti v krivični družbi, bodo začeli zares spreminjati svet.
20.12.2013, ob 16:37
Nada Drnovšek
Prepričana sem, da bo stranka dobro in pošteno delala, da si bo zaslužila moj glas.
20.12.2013, ob 16:03
Majda Jurančič
Verjamem, da bodo delali v dobro naroda in da ne bo ostalo samo pri obljubah, tako kot so obljubljale vse vlade do sedaj.
20.12.2013, ob 16:02
Nerima Medjugorac
Če pridejo na oblast, bodo enaki kot vsi dosedanji.
20.12.2013, ob 09:09
Andrej Mavri
Končno nekaj novega in času primernega.
19.12.2013, ob 07:56
Iztok Majhenic
Stranka, ki je dodelila politični azil posameznikom in celo bivšim podpredsednikom strank, ki so še pred leti zagovarjali plenjenje in ropanje države za lasten žep, se zavajajoče hvali z imenom vstajniška. Glede na statut zdaj tisti vstajniki, ki so zaradi vstaj v kazenskih evidencah in postopkih ne morejo biti člani. Programsko pa socialna pomoč za majhne, in velika pomoč za svoje člane, saj se od kapitala in neoliberalizma ne distancirajo. Se pa radi hvalijo v medijih. Skratka ustaljena praksa
19.12.2013, ob 06:39
Blaž Kunc
V stranki praktično nisem opazil starih obrazov, sploh pa ne na vodilnih mestih, nikakor pa ne takšnih, ki bi s svojim delovanjem doslej kakor koli škodovali državi. Solidarnost končno pomeni pravi branik Slovenije pred neoliberalizmom.
19.12.2013, ob 06:10
Marjan Frigelj
Ima zelo dober program (ki pa ga je, da bi o njemu lahko nekdo razpravljal, treba prebrati). V njej so združena "vstajniška gibanja", ki se bodo gotovo še pridruževala, ker so njihove zahteve enake ali podobne. Sedanji politiki kažejo resen strah pred Solidarnostjo, kar je lahko samo dobro. V vodstvu so popolnoma novi obrazi. Govoriti o tem, da sem nekoga že nekoč, nekje videl, čeprav mu nimam česa očitati, "ampak jaz že vem", pa popolnoma nespametno (ker smo vsi nekoč, nekje bili). Dobri so.
18.12.2013, ob 22:07
Franc Prešeren
Spremembe v družbi so nujne, ker gre še vedno le navzdol. Politiki in tudi mediji izpostavljajo le nekatere »spodbudne« podatke, druge pa uspešno skrivajo, zato niso objavljeni, torej jih potemtakem ni. Ali je ekipa, ki se je sestavila pod imenom Solidarnost, voljna in zmožna družbenih sprememb, ne vem. Njihov podroben program bi razkril, kakšne namene imajo. Ni pa slabo če so se pojavili. Bodo morda povzročili malo nervoze pri sedanji politiki.
18.12.2013, ob 11:42
Slavko Pezdir
V normalni državi bi se morali nove stranke kot obetavne ščuke v mlaki tolstih krapov razveseliti. Toda, ko vidimo v njej le znane politične kameleone iz nekdaj mogočne LDS ter njene frakcije Zares, ki se skušajo spet preriniti do 44 odstotkov glasov neopredeljenih volivcev, bi se morali strezniti. Žal gre le še za eno novo masko (ukradeno od uglednega poljskega osvobodilnega gibanja), pod katero se skrivajo večinoma stari manipulanti v boju za oblast, obdani z naivnimi pajdaši.
18.12.2013, ob 10:18
Franc Pretnar
Stranka nima resnega programa. Govori o ničkolikokrat izgovorjeni floskuli o pravičnosti in demokraciji. To, da imamo vodo in gozdove, ve vsak prvošolček. O kakšni vitki državi pa niti besede.
17.12.2013, ob 13:48
Pogoji komentiranja
Spoštovani komentatorji!
 
Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.
 
Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.
 
Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.
Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.
Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.
 
Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela
Utemelji svoje mnenje