Rezultati ankete
Se je vstajniško vrenje na ulicah slovenskih mest izplačalo?
DA, prineslo je novo vlado, ki državo vodi v pravo smer.
14
DELNO, nova vlada vodi staro politiko, a z nekoliko več čuta za potrebe ljudi.
13
NE, enaka ostaja tako politika kot njen ignorantski odnos do državljanov.
37
Skupaj odgovorov: 64

anketa - vstajniško leto

Komentarji
Franc Prešeren
Zamenjali so se le pri koritih. Vsebina ostaja enaka. Politika, leva kot desna, nima ideje kako družbo preobraziti, da bo država postala mati za vse državljane. Večina državljanov živi pod mačehovskim režimom. Tudi napoved glavne mačehe Alenke je, da se bo država v 2014 izvila iz recesije, vendar to ne bo pomenilo boljšega življenja državljanov. Kakšna hipokrizija! Zato bi bilo najbolje, da bi se celotna aktualna politika prostovoljno poslovila. V nasprotnem primeru bo morala odgovarjati.
29.12.2013, ob 14:34
Iztok Majhenič
Osebno menim da se je vstajništvo izplačalo, saj so nekateri spoznali, da je za globoko sistemsko spremembo potrebna državljanska aktivnost, ne pa le godrnjanje iz domačega kavča. Drži, da smo dobili le spremembo politične elite, ki nadaljuje propadanje, ki ga doživljamo že vsa zadnja leta. Večina je več kot očitno do nove vlade bolj popustljiva, kar dokazuje udeležba na poletnih ter zadnjih vstajah. Vstajniško moramo dokazati, da potrebujemo sistemske spremembe in ne lepotne polične popravke.
26.12.2013, ob 08:45
Slavko Pezdir
Kot v arabskih državah, predvsem v Egiptu, se je izkazalo, da je najbolj sprevrženi del kleptokratske mafije na oblasti zlorabil naivnost in nasilnost ljudskih množic za to, da se je tudi v Sloveniji le še bolj utrdil na oblasti. Vse svoje "bančne rope stoletja" je vladajoča kleptokracija nonšalantno preložila na nedolžne davkoplačevalce, za slepilo pa pregnala iz lukenj korupcije nekaj malih kriminalčičov, da bodo veliki lažje ropali še naprej. Ropati hočejo do sodnega dne!
24.12.2013, ob 12:51
Pogoji komentiranja
Spoštovani komentatorji!
 
Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.
 
Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.
 
Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.
Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.
Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.
 
Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela
Utemelji svoje mnenje