Rezultati ankete
Se strinjate z ugotovitvami dela vladne koalicije, da bi bilo smiselno odstopiti od projekta Teš 6?
DA, že od vsega začetka je jasno, da je projekt ekonomsko nepremišljen in okoljsko škodljiv.
114
NE, projekt je treba dokončati, saj je nujen za zagotavljanje energetske stabilnosti države.
56
NEPOMEMBNO, gre zgolj za zavajanje javnosti in boj za del projektne pogače.
24
Skupaj odgovorov: 194

anketa - projekt teš 6

Komentarji
Hinko Murovec
Ta projekt je samo še ena oblika izčrpavanja Slovenije. Tokrat je šlo za ohranjanje delovnih mest v rudniku, dejansko na račun celotne Slovenije. Sama energija bo presneto draga, če sploh kdaj bo. Teš 6 je samo politična molzna krava nekaj ljudi - oni si bodo napolnili malhe, Slovencem pa bodo zrasli dolgi nosovi. Čista sramota, mafijska posla.
19.01.2014, ob 12:08
Tomaž Lenart
Nepravično do stroke, kakor tudi do javnosti, je, da se na visokotehnološkem projektu šestega bloka lomijo kopja političnih strank. Politika v tej, lahko rečemo zaključni fazi projekta sama sebi "krije rit" za nepravilne (a za posameznike koristne) odločitve sprejete tekom projekta. Projekt Teš 6 ne bi smel postati političen, ampak bi ga morali prepustiti stroki.
17.01.2014, ob 13:06
Franc Prešeren
Razprava o smiselnosti TEŠ 6 je leta prepozna. Zadeva je pred zaključkom, zapravilo se je že 1,5 milijarde ali več. Sedaj je težko biti pameten, kaj storiti. Vsekakor bi se morali usesti na zatožno klop vsi botri tega projekta in vsi njihovi priskledniki. Zadeva bo tekla po vnaprej znanem scenariju: davkoplačevalci bomo zopet hvaležni plačniki političnih zablod in kriminala.
16.01.2014, ob 09:44
Roman Hren
Zagotovo preživela tehnologija, škodljiva okolju, z velenjskim lignitom, slabe kakovosti še posebej. Teš 6 je jama brez dna, očitno so nekateri zelo dobro zaslužili na ta račun! Prihodnost energetike je v naravnih, obnovljivih virih, ne pa na takih onesnaževalcih, kot je kurjenje premoga!
14.01.2014, ob 21:00
Slavko Pezdir
Potem ko je zgrajenega že večina načrtovanega objekta in porabljenega večina denarja, bi eni kar zaprli vse skupaj in naprtili davkoplačevalcem še kako milijardo dodatnih stroškov in še zaprtje velenjskega premogovnika. Namesto, da bi energetski objekt čim prej usposobili za proizvajanje elektrike, ki bo izkoriščala domač energetski vir. Za temi uničevalnimi predlogi se ne skriva le popolna ignoranca zdrave pameti, ampak zagotovo zli lobiji sončnih, jedrskih, plinskih energetikov.
14.01.2014, ob 11:39
Dejan Savić
ZDA zmrzujejo, Evropa je pretopla, v Avstraliji vročinski ekstremi. Človeštvo je še vedno odvisno od fosilnih goriv, ki rušijo podnebno stabilnost. Fosili so bili včasih edina opcija. Danes pa imamo izbiro. Nafto in premog lahko postopoma nadomestimo z obnovljivimi viri in z manj razsipno rabo energije. Tudi v Sloveniji. TEŠ 6 je potrebno zaustaviti in ga razglasiti za spomenik časa, ko se je človeštvo osvobodilo fosilne odvisnosti in se podalo na pot dolgoročnega in vzdržnega razvoja.
13.01.2014, ob 20:36
Željko Berić
Naj nam politiki utemeljijo, zakaj je bilo smiselno sploh začeti z gradnjo TEŠ6. Naj se jih pokliče na odgovornost in kaznuje.
13.01.2014, ob 15:50
Pogoji komentiranja
Spoštovani komentatorji!
 
Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.
 
Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.
 
Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.
Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.
Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.
 
Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela
Utemelji svoje mnenje