Rezultati ankete
Kako bi se bilo treba lotiti reševanja problema brezposelnosti mladih?
Mladim je treba čim prej zagotoviti službe, tudi z intenzivno pomočjo države.
32
Znajti se morajo sami, prihodnost prinaša še radikalnejši osip delavskih pravic.
9
Skupaj odgovorov: 41

revolt-brezposelnost mladih

Komentarji
Marko Jelinčič
Jamstvena shema za mlade je korak v pravo smer. Omejiti je treba študentsko delo na npr. največ 300 € mesečno na študenta in predvsem preprečevati zlorabe le-tega. Spodbujati kadrovske štipendije (npr. z davčnimi olajšavami) - s tem lahko podjetja aktivno posežejo na trg dela in usmerjajo vpise na fakultete. S tem se prepreči množični vpis na družboslovje oz. področja, ki ne zagotavljajo zaposlitev.
02.02.2014, ob 10:41
Gorazd Marinček
Pred 30 leti je L'Europeo izdal knjižico 200 poklicev prihodnosti. Tri četrtine je tukaj in zdaj iskanih, nezaposlenih v teh poklicih ni. Zmoremo pripraviti tovrsten strateški premislek in že izobraževanje naravnati na zaposljive poklice, ki jih pričakujemo čez 15 let? Izobražujemo namreč za prihodnost, usposabljamo za sedanjost, žal pa debatiramo in krešemo mnenja zgolj o preteklosti. Takojšnji ukrepi, kot pripravništvo in spodbujanje zaposlovanja z davčnimi olajšavami so kratkoročno dobri.
02.02.2014, ob 09:04
Jožef Horvat
Država ne sme neposredno posegati v zaposlovanje mladih, posebno pa ne z omejevanjem let. Iskalci prve zaposlitve so stari tudi 30 in več let. Pogoje za to, da bo več delovnih mest, je v Tarči delno predstavil koalicijski poslanec Starman. Žal vlada dela ravno nasprotno. Kdo bo ustanavljal podjetje in zaposloval, če od tega nič nima? Če pri nas ustanoviš podjetje in še nekako uspeš urediti vse papirje, te potem čaka davek na premoženje, davek na dobiček, davek na dohodek pravnih oseb itd.
31.01.2014, ob 13:30
Iztok Majhenič
Prihodnosti brez aktivnosti mladih zagotovo ni. Mladi bi morali najprej postati aktivni državljani in pokazati političnim abonentom, da reševanje težav mladih ne more biti le politična floskula. Treba je udejanjiti ukrepe, ki mladim omogočajo čim hitrejšo integracijo v delo: od obvezne prakse po končanem šolanju do zmanjševanja delovnika in aktivacije mladih, zniževanja starostne meje za upokojitev in seveda spodbud gospodarstvu ter mladim in mladim družinam.
31.01.2014, ob 07:22
Slavko Pezdir
Pod politično garnituro neozdravljivih kleptomanov, kreditomanov, roparjev davkoplačevalskega denarja in megalomanskih samoljubnežev ter egoistov si mladi v tej zafurani državi nimajo česa obetati. Zanesti se morajo le nase in se ravnati po načelu: Reši se, kdor se more! »Domovina, ti si kakor vlačuga!« (Ivan Cankar)
28.01.2014, ob 16:50
Franc Prešeren
Mladi so le en segment družbe za katerega je treba preskrbeti delo in dostojne plače. Poskrbeti je potrebno tudi za vse brezposelne, ki bi radi delali, a nimajo česa. Ta država (politika in birokratski aparat) je uspešno pomagala uničiti gospodarstvo, zato je tako naraslo število brezposelnih. Politika si je »zadala nalogo« zaposliti mlade - prepričan sem, da je to le predvolilni slepilni manever. Ta politika nima vizije!
27.01.2014, ob 15:42
Pogoji komentiranja
Spoštovani komentatorji!
 
Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.
 
Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.
 
Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.
Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.
Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.
 
Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela
Utemelji svoje mnenje