Rezultati ankete
Bi morala vlada (delno) legalizirati uživanje konoplje?
Ne, nikakor.
12
Da, toda le za medicinske namene.
52
Da, tudi za rekreativno uživanje.
246
Skupaj odgovorov: 310

Anketa - konoplja

Komentarji
Sebastian Žetko
Marihuano lahko dandanes uživa kdorkoli hoče, dostopna je na vsakem vogalu. Namesto, da si politiki mečejo pesek v oči, da bi legalizacija povzročila večjo dostopnost mladim, bi morali poskrbeti za informiranje, s čimer bi posamezniku omogočali odločitev o uživanju na podlagi informacij (in ne prohibicije), ter legalizacijo, s katero bi oslabili črni trg. Torej, informiranje in legalizacija, ne pa prohibicija in kriminalizacija!
01.03.2014, ob 13:16
Klemen Keber
Kot svoboden posameznik sam prevzemam vsa tveganja uporabe česarkoli. Če zadet koga poškodujem, me bodo zaprli prav tako, kot bi me, če koga poškodujem trezen. Kakšne učinke bo zadevanje imelo zame pa je moja stvar, jaz namreč ne želim živeti večno in ne pristajam na nikakršno moraliziranje o nekakšnem skupnem dobrem, ki ga moja zasebna veselja ne podpirajo. Kot se (tudi v primeru popolne legalizacije) nikomur ni treba zadevati, tudi meni ni treba živeti po nareku vrednot, ki jih sam ne podpiram
01.03.2014, ob 10:54
Aleš Černigoj
Naši politiki žal ne vidijo ali pa nočejo videt, kakšen je trend v svetu, celo v ZDA, očetnjavi te gonje. Vsekakor podpiram spremembo zakona, da se konoplja končno vrne nazaj med ljudi, kjer je že pred tisočletji imela glavno vlogo kot ena najpomembnejših kultur. Cenjena in spoštovana rastlina, uporabna na tisoče načinov, od vrha do korenin. O zdravilnem potencialu kanabisa je pa dejansko toliko pričevanj in posnetkov, da odpre oči tudi najhujšim skeptikom, če si le upajo pogledat.
28.02.2014, ob 22:27
Aleksandr Starovojtov
Nobena vlada ne sme prepovedati rastline, ki raste na Zemlji. Legitimnost take prepovedi = 0
28.02.2014, ob 10:09
Andraž Mauko
Bolje kaditi konopljo kot piti alkohol! Legalizacija je nujna, iz vseh vidikov: zdravja, financ, kmetijstva, ekologije, farmacije, boljšega počutja ljudi in nasploh ne bi bilo slabo! Za otroke naj vas pa ne skrbi, v vsakem primeru spoznajo konopljo, vprašanje pa je le, ali jo spoznajo na črnem trgu ali pa jo predstavi država sama na pozitiven način!
28.02.2014, ob 08:45
Mihael Kosmač
Podpiram uporabo v medicinske namene in za naravno zdravljenje.
28.02.2014, ob 08:42
Mirko Rožman
Problem konoplje ni v njenih substancah, pa tudi ne v nadziranju pridelave in uživanja. Vse to se da urediti z zakoni, nadzorom... Problem je, da so vsi tisti, ki bi morali to storiti, nesposobni in seveda pod vplivom farmacevtskih lobijev. Čestitam, komu mar zdravje, komu mar dokazani pozitivni učinki konoplje in komu mar država in njeni davkoplačevalci.
28.02.2014, ob 07:05
Vojka Lapajne
Zdravje, davki, dobro počutje.
28.02.2014, ob 02:24
Matej Gjuran
Seveda podpiram legalizacijo! Po ustavi imamo pravico delati s svojim telesom kar želimo. Lahko se zastrupljamo(alkohol, tobak, fast food,...), lahko se pa zdravimo (konoplja). To je vsa umetnost. Če s katerim koli početjem ne škodim nikomur drugemu, samo sebi, sem do tega početja upravičen! Omejitev: polnoletnost
27.02.2014, ob 22:36
Anton Rizman
Podpiram legalizacijo pridelave medicinske konoplje vsem polnoletnih državljanom.
27.02.2014, ob 19:15
Tanja Cvetrežnik
Popoln umik konoplje iz uredbe o prepovedanih drogah. Ureditev tega prinese dodatnih 500 milijonov v proračun, še dodatnih toliko privarčuje na račun pregona konoplje in njenih uživalcev. Denar moramo začeti delati, ne pa si ga izposojati!
27.02.2014, ob 18:28
Nela Vukobrat
Podpiram legalizacijo uživanja konoplje, in sicer predvsem v medicinske namene, do neke omejene in zakonsko določene meje pa tudi v rekreativne namene. Zakaj? Tako bi črni trg kar se tiče prodaje konoplje (recimo temu) izginil ali pa se vsaj do neke mere skrčil, poleg tega pa bi država imela koristi od davka na prodajo konoplje, ne glede na to ali je ta za rekreativne ali medicinske namene.
27.02.2014, ob 18:21
Pogoji komentiranja
Spoštovani komentatorji!
 
Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.
 
Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.
 
Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.
Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.
Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.
 
Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela
Utemelji svoje mnenje