Rezultati ankete
Je Slovenija storila prav, ko se je pred desetletjem pridružila zvezi Nato?
DA, v zavezništvu smo varnejši.
86
NE, vstop v Nato je bila napaka.
185
Skupaj odgovorov: 271

Anketa - Nato

Komentarji
Jože Rant
Vstop v Nato je bil za Slovenijo prava poteza! Kolektivna obramba je za majhne države najcenejša rešitev. V stari SFRJ smo za obrambne izdatke namenjali približno 1.3 milijarde evrov oziroma 50 odstotkov celotnega vojaškega proračuna Jugoslavije. Danes je ta številka okoli 390 milijonov evrov, torej skoraj štirikrat manj! Dobili pa smo profesionalno in izurjeno vojsko. Mi nismo del Nata, mi smo Nato s pravico veta! Nato je naredil konec moriji na Balkanu in posledično utrl pot demokraciji!
01.04.2014, ob 16:03
Iztok Košir
Proti vstopu sem bil pred desetletjem, zdaj pa sem za izstop iz NATA. V zavezništvu ne vidim nobene koristi. Če bo prišlo do zapletov, bomo deležni zgolj toliko pomoči, kolikor bodo od tega imeli koristi veliki.
29.03.2014, ob 18:37
Andrej Poznič
Zveza Nato zagotavlja članicam natančno toliko varnosti in stabilnosti, kolikor to ustreza vsakokratnim trenutnim potrebam ameriškega imperija in interesom peščice globalnih korporacij - zlasti orožarskih, energetskih, farmacevtskih in prehrambenih. Dokazi: vse politično-varnostne krize v obdobju najmanj zadnjih treh desetletij in umetno, v interesu špekulativnega kapitala ustvarjena najhujša globalna finančna kriza v sodobni zgodovini kapitalizma. NATO je policaj v službi novega enoumja.
29.03.2014, ob 07:46
Slavko Pezdir
Zdaj, ko si je Putinova Rusija privoščila brutalni »Anschluss« dela neodvisne in mednarodno priznane Ukrajine ter na njene meje poslala več kot 100.000 vojakov, ki napovedujejo nadaljnje nasilno prisvajanje ukrajinskega ozemlja, postaja zveza NATO ponovno upanje za male države članice zveze, ki se same pred imperialistično velesilo nikakor ne bi mogle (u)braniti. Kot je videti, pa ima velikoruski imperializem dosti zagovornikov pri naših politikih in mnenjskih voditeljih.
28.03.2014, ob 09:54
Aleksander Geržina
Članstvo v zavezništvu je ključen dosežek slovenskih političnih elit. Nato nam zagotavlja dolgoročno varnost in stabilnost. Premalo se zavedamo, v kako ranljivem okolju živimo in kako hitro se naše življenje, udobnost, ki smo je tako zelo navajeni, in standard lahko spremenita. Samo majhna kriza v nasi bližini, ki bi vse to zaustavila, bi spremenila javno mnenje. Najprej pri tistih, ki dnevno in precej poceni udrihajo po Natu. Biti zaveznik in delovati v zavezništvu je privilegij. Zbudite se!
27.03.2014, ob 18:30
Franc Prešeren
Marsikaj so nam zamolčali v predreferendumski reklami o vstopu v Nato. Tudi umazane podrobnosti, ki nimajo zveze z demokracijo in človekovimi pravicami. Nato na žalost ni organizacija, ki bi zagotavljala svetovni mir, je organizacija, ki pomaga osvajalcem izvoz njihove "demokracije" v dele sveta, ki je ne potrebujejo, napadene države pa pahnejo v bedo in dezorganizacijo. Za mir v svetu je treba okrepiti OZN in ga demokratično reorganizirati, da politični skrajneži ne bodo imeli vpliva ...
26.03.2014, ob 11:01
Paul Lazar
En NATO od Vancouverja do Vladivostoka za svetovni mir. Za samoobrambo, ne pa za napade na druge narode in države.
25.03.2014, ob 19:53
Anton Feuš
Vlogo in funkcijo NATA kreirajo velike sile in veliki politiki. Če bi to vprašanje danes zastavili Čehom, Slovakom, Poljakom itd., bi odgovorili pritrdilno. Tudi jaz mislim pritrdilno, vendar pa žal nimamo velikega politika, imamo pa preveč politikantov, ki napačno indoktrinirajo slovenskega človeka.
24.03.2014, ob 20:34
Dejan Kosec
Pri vstopu so nam zamolčali, da bomo postali del okupatorjev tujih naftnih ploščadi.
24.03.2014, ob 19:38
Hinko Murovec
Žal od NATA v tej vlogi, kot se izkazuje, saj je bolj svetovni policist ene opcije kot pa nekakšna združena obramba, res ne vidim tistega, kar je bilo takrat predstavljeno. Podpirati nekaj, kar dejansko deluje le v interesu uzakonitve dvomljivo upravičenih posegov ni po mojem okusu.
24.03.2014, ob 17:08
Boris Klinar
Ko bodo proizvajalci orožja v Evropi ali na planetu želeli novo vojno in vmešati Nato, bomo slovenceljski hlapčki vneto prikimavali, saj bodo tudi naši fantje nekaj zaslužili!
24.03.2014, ob 17:08
Tine Zupančič
Vstop v NATO je bil napaka, prav tako je napaka tudi vztrajanje v članstvu. Nato služi edino interesom svetovne (ZDA) elite, vsi drugi od tega nimamo nič. Oziroma imamo le škodo, materialno, še bolj pa moralno. Sem absolutno za izstop. Dosti je tega, da lačna vrana sito pita!
24.03.2014, ob 15:18
Nerima Medjugorac
Slovenija naj bi bila miroljubna država, brez orožja in vojakov. Varnosti tako ali drugače ni. Veliki prodajajo orožje in krojijo meje.
24.03.2014, ob 14:38
Pogoji komentiranja
Spoštovani komentatorji!
 
Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.
 
Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.
 
Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.
Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.
Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.
 
Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela
Utemelji svoje mnenje