Rezultati ankete
Ali podpirate prodajo Mercatorja Agrokorju?
DA, Agrokor bi bil težko še slabši lastnik od sedanjih.
306
NE, tako pomembno podjetje mora ostati v slovenskih rokah.
829
Vseeno mi je.
141
Skupaj odgovorov: 1276

Revoltirana anketa - Mercator

Komentarji
Jožica Praprotnik
Glede na to, da celotna struktura delovanja Mercatorja ne sloni na dobrem poslovanju, temveč na dobri milijardi kreditov, ki se vedno znova samo reprogramirajo, mogoče ne bi bilo slabo, da se tudi tak mastodont včasih malo premakne. Sicer pa je žalostno, če kot proizvajalec visiš samo na enem kupcu, saj mora vsakdo, ki se gre kapitalizem, vedeti, da nikoli ne smeš staviti na samo eno stranko.
24.06.2014, ob 17:12
Granada Benčič
Kot je razvidno iz financiranja Agrokorja za nakup Mercatorja, so v ozadju tega nakupa finančni lobiji in ne strateški interes kupca. Mercator bo svoj nakup plačal sam s prodajo nepremičnin in z izgubo delovnih mest. Finančni "morski psi" in lobiji silijo Slovenijo v nacionalno katastrofo s privatizacijo, torej z razprodajo premoženja, ki je za prebivalce Slovenije vitalnega pomena. Žal se naši politiki ne znajo argumentirano upreti bančnim lobijem oz.direktivam Bruslja, saj smo predlagali sami.
23.06.2014, ob 14:22
Franc Prešeren
Za pretekle napake, zablode in morda celo zločine slovenske politike naj ne nosijo odgovornosti slovensko gospodarstvo in zaposleni. Potrebno je, da najpomembnejša podjetja ostanejo v slovenskih rokah. Odlična ideja je, da bi se Mercator preoblikoval v kooperativo vseh, ki sodelujejo in delajo v njem. Naj postane lokalni oskrbovalec in prijazen do potrošnikov. To je rešitev tudi za druga podjetja, ki so jih s pomočjo politike zavozili pohlepneži.
22.06.2014, ob 16:28
Judita Šeruga
Podjetja gredo v stečaj, ker vodilni kradejo. S takimi razvita Evropa noče sodelovati. Odstraniti je treba lažnivce in dati možnost tistim, ki bodo pošteno vodili tudi državna podjetja. Ampak ti ne pridejo zraven, ker so sedanji vodilni tako primitivno nasilni - tako kot njihove metode dela. To vidi vsak iz svoje lastne delovne prakse. Poštenost mora postati zavestna, čeprav težja izbira in pot. Samo tako lahko uspemo.
20.06.2014, ob 06:47
Pogoji komentiranja
Spoštovani komentatorji!
 
Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.
 
Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.
 
Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.
Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.
Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.
 
Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela
Utemelji svoje mnenje