Rezultati ankete
Ali podpirate odvzem mandata pravnomočno obsojenemu poslancu Janezu Janši?
DA, kriminalci nimajo kaj početi v parlamentu.
1248
NE, ker za to ni bilo trdne zakonske podlage.
187
NE, ker je Janša žrtev politične zarote.
324
Skupaj odgovorov: 1759

Revoltirana anketa - Janšev mandat

Komentarji
Franc Prešeren
Če politik ne poseduje toliko osebne integritete, da po storitvi kaznivega dejanja sam odstopi, rabimo ustrezno zakonodajo, ki naj mu onemogoči politično delovanje. V konkretnem primeru pa se množica pravnikov sprašuje, kdaj je storil kaznivo dejanje - pred volitvami, po njih, ali sploh kdaj. Obsojeni politik, kdor koli že je, ne sme imeti več vstopa v parlament. Postavimo že enkrat etične in zakonske standarde, ki bodo jasni in nedvoumni - da tak politik sodi le v zapor.
20.10.2014, ob 22:51
Vasiljka Šuklje
Glede na to, da je problem pravno praktično nerešljiv (zaradi protislovnih zakonov), bi se bilo po moje najbolje odločiti pragmatično: Janša naj opravlja poslansko funkcijo v tem mandatu, ker ga je podprlo veliko število volilcev, ki še vedno zaupajo vanj; ker mu vodstvo zapora omogoča navzočnost na parlamentarnih sejah in komunikacijo preko interneta in telefona; ker je dovolj sposoben in izkušen politik, da lahko v danih okoliščinah uspešno opravlja funkcijo poslanca
18.10.2014, ob 10:40
Jože Keršin
Pravnomočno obsojeni nima kaj iskati zunaj zapora.
17.10.2014, ob 19:07
Brane Dalit
Janša je prakticiral svoje kriminalne aktivnosti daleč pred Patrijo, z množico afer vse nazaj do orožja in predvojne kraje programske opreme v MikroAdi. Kar je mnogo huje od njega, je to, da imamo v Sloveniji toliko mentalnih revežev, da mu povsem nekritično verjamejo vsako izrečeno laž - kar pa je skoraj vse, kar reče.
17.10.2014, ob 18:58
Janez Novak
Stvar je samoumevna, da zapornik ne more biti v parlamentu. Tega ni nikjer v Evropi in tudi ne v svetu. Gledano iz etičnega vidika drugače ne more biti. Slovenija ima problem z navzkrižjem etike in zakonov!
16.10.2014, ob 16:39
Pogoji komentiranja
Spoštovani komentatorji!
 
Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.
 
Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.
 
Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.
Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.
Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.
 
Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela
Utemelji svoje mnenje