Rezultati ankete
Kaj bi sklenitev prostotrgovinskega sporazuma med ZDA in EU prinesla Sloveniji?
Napovedana čezatlantska gospodarska rast bo koristila tudi nam.
59
Sporazum bo omogočil prevlado korporacij nad suverenostjo države.
207
Lažji dostop do ameriškega trga bo okrepil konkurenčnost slovenskih podjetij.
35
Sporazum bo ogrozil okoljske, potrošniške, delavske in druge standarde.
252
Skupaj odgovorov: 553

anketa - sporazum zda EU

Komentarji
Tomaž Perkovič
Nisem udeleževalec protestnih shodov, ampak na shod proti takšni svinjariji bom šel. Ne samo, da me je strah, ko to berem (kot pravi novinar Independent-a v enem od člankov), v trebuhu me zvija, na kozlanje mi gre in čutim prvinski strah, da je moj obstoj na tem planetu fizično ter duhovno ogrožen ...
05.03.2015, ob 00:48
Franc Prešeren
Ne vemo kdo se v našem imenu pogaja, nima pooblastil za pogajanja, tako da, če je politikov, tudi evropskih poslancev, kaj v hlačah, je potrebno v celoti zavrniti vse čezatlantske sporazume, ki sedaj naskrivaj nastajajo. Vse to kaže na velik interes nekaterih multinacionalk, ki vodijo Ameriko, da bi si podredile in prisvojile vse naravne vire po svetu in zasužnjile prebivalce. Več kot berem, bolj mi je jasno, da gre za poskus velike prevare.
04.03.2015, ob 10:52
Drago Koudila
V ZDA je važen le dobiček! Kakšni delavski standardi?
03.03.2015, ob 07:42
Rok Zavrtanik
Edino mednarodno sodišče, ki se mu priznava suverenost, je svetovno trgovinsko sodišče. Upravljajo ga odvetniki ... Priča smo vojni korporacij in finančnega fašizma proti človeštvu, proti inteligentosti in omiki človeškega bitja in življenja na planetu Zemlja. Sporazumi so naravnost ciničen izraz ekonomskega fašizma in upam, da jim bo slovensko ljudstvo zmoglo reči odločen NE! Celo študije EU kažejo na škodljivost sporazumov za Slovenijo.
27.02.2015, ob 13:18
Iztok Majhenič
To da se kapital in njegovi privrženci pogovarjajo skrivaj, zagotovo ne prinaša nič dobrega. In če človek spremlja tisti majhen del dosegljivih vsebin, je to še bolj jasno. In če o tem ne narod ne parlament ne država ne smeta nič vedeti, potem vemo, da nas čaka samo slabši socialni položaj, večja revščina, gensko spremenjena hrana in zmanjšanje težko priborjenih pravic. Jasno je, da kapital ne bo nikoli dvignil roko nadse, ampak je raje stegoval kremplje, da bo čim več njegovega in le zanj.
27.02.2015, ob 12:40
Marvin Šulin
Dogovarjanja v tajnosti, s strani kruhoborskih politikov in z blagoslovom Junkerjeve politike - je to interes Evropejcev? Cilj Evrope mora bit samooskrbni regionalni trajnostni princip. To pa ni princip oligarhije kapitala. Poceni ničvredna hrana, polna Monsantove kemije in genske manipulacije, bo na dolgi rok uničila Evropo.
26.02.2015, ob 21:17
Pogoji komentiranja
Spoštovani komentatorji!
 
Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.
 
Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.
 
Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.
Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.
Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.
 
Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela
Utemelji svoje mnenje