Rezultati ankete
Ali bi moral Karl Erjavec zaradi afere Pirangate odstopiti s položaja zunanjega ministra?
DA, odstopiti bi moral že zaradi objektivne odgovornosti za ravnanje diplomatke.
988
DA, zaradi začetnega neodzivanja in nedržavotvornega ravnanja.
323
NE, slovenska diplomacija in minister sta se ustrezno odzvala na škandal.
194
Skupaj odgovorov: 1505

anketa - odstop erjavca

Komentarji
Franc Prešeren
Kako je z odstopi v tej državi, vemo od njenega nastanka. Vsakdo se z vso močjo drži korita. Ni pomembno, da je določena funkcija namenjena služiti državljanom, ne pa namenjena služiti sebi. In to je tudi narobe v tej državi. Ali bo Erjavec odstopil ali ne je v glavnem njegova odločitev.
11.08.2015, ob 07:32
Franc Bandelj
Gospod Erjavec deluje v duhu večine dosedanjih ministrov. V vzdušju, ki prevladuje v vsakokratni vladi. Bog ne daj, da bi koga ugriznili ali se mu zamerili. S sosedi Hrvati sem aktivno sodeloval na NE Krško in Yu nuklearnem programu. Mečkači smo in to hrvaška stran že 40 let izkorišča in po pravilu vedno vlečemo "ta kratko". Znanje,argumenti in korajža nas lahko rešijo. Blebetanje raznoraznih strokovnjakov v eter potrjuje, da to drži.
09.08.2015, ob 13:12
Matjaž Zajec
Erjavčevo nojevsko obnašanje je v posmeh Cerarjevi vladi in vsem volivcem - koalicija, uber alles ...
07.08.2015, ob 21:22
Katja Peče
Pravnik po izobrazbi pa ne pozna instituta objektivne odgovornosti! Sem pravnica in me je bilo sram zaradi njegovih nestrokovnih odgovorov v tej zadevi.
07.08.2015, ob 19:09
Hinko Murovec
To, kar se dogaja v tem minisrstvu in nesramna potuhnjena drža Erjavca, je v sramoto vsem slovenskim državljanom. Erjavec se požvižga na slovenske interese ...
07.08.2015, ob 05:55
Pogoji komentiranja
Spoštovani komentatorji!
 
Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.
 
Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.
 
Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.
Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.
Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.
 
Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela
Utemelji svoje mnenje