Rezultati ankete
Je slovenska vlada ravnala prav, ko je izbiro »svojega« arbitra prepustila arbitražnemu sodišču?
DA, tako je vnaprej zavrnila dvome o nepristranskosti sodnika.
483
NE, saj s tem izkazuje svojo pasivnost v arbitražnem procesu.
223
DA, saj ni sposobna najti ustreznega kandidata za to mesto.
217
NE, ker je s tem izrazila nezaupanje v slovensko stroko.
170
Skupaj odgovorov: 1093

anketa - iskanje arbitra

Komentarji
Franc Prešeren
Hrvaška oblast zna manipulirati in provocirati, pa tudi upa si. Naša politika pa je negotova in boječa v odnosu s tujci, Brusljem, Američani ... Postaviti bi morali svojega arbitra, ki je strokoven in močan ter si upa povedati svoje mnenje. Seveda takšnih napak, kot je zadnja, ne bi smeli ponavljati.
17.08.2015, ob 07:45
Sonja Tominec
Škoda, da se prepogosto zatekamo k rešitvam, ki zahtevajo najmanjšo možno mero naše angažiranosti. Tudi tokrat je tako. Pričakovala bi več poguma.
14.08.2015, ob 09:05
Marija Novak
Moje mnenje je, da se vitalni interesi države, kar meja tudi je, ne bi smeli prepustiti popolnoma v tuje roke. Toliko je govora o nacionalnem interesu. To je zame pravi nacionalni interes.
14.08.2015, ob 00:17
Ana Božič
Kogarkoli bi Slovenija izbrala, bi Hrvatje našli na njem kaj, da jim škodi.
14.08.2015, ob 00:02
Pogoji komentiranja
Spoštovani komentatorji!
 
Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.
 
Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.
 
Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.
Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.
Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.
 
Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela
Utemelji svoje mnenje