Rezultati ankete
Kako naj Slovenija postane manj korumpirana država?
S popolno zamenjavo politične in ekonomske elite.
413
Z bolj zavzetim delom protikorupcijske komisije.
37
Z večjim angažmajem državljanov pri odkrivanju tovrstnih dejanj.
100
Vsak bi moral najprej pomesti pred svojim pragom.
206
Skupaj odgovorov: 756

revoltirana anketa - ukrepi proti korupciji

Komentarji
Ivan Jagero
Vsak beli ovratnik pri tako ohlapni zakonodaji koristi možnost zaslužka. Zmanjšati je potrebno preveliko administracijo, poenostaviti zakonodajo in uvesti dejansko participativno demokracijo – ljudsko oblast.
01.02.2016, ob 20:07
Janez Zadravec
Predlagam, da se vsi politiki(od poslancev do predsednikov države) od leta 1991 dalje zberejo v Cankarjevem domu in se slovenskemu narodu opravičijo za zapravljeno državo. In za vse velja nato doživljenska lustracija, na katerikoli politični funkciji!
01.02.2016, ob 18:16
Franc Prešeren
Za korupcijsko boleznijo ta država boleha od nastanka. Vse od tedaj politika ni bila voljna obračunati s tem škodljivim pojavom, vanj so bili pač sami vpleteni. Prišel je čas, ko bo treba odločneje postaviti merila in jih uresničiti, četudi bo padla kakšna večja glava. Vsi navedeni odgovori so ustrezni za boj proti tej bolezni.
29.01.2016, ob 07:08
Pogoji komentiranja
Spoštovani komentatorji!
 
Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.
 
Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.
 
Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.
Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.
Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.
 
Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela
Utemelji svoje mnenje