Rezultati ankete
Kako velik je vpliv Cerkve v slovenski politiki?
PREVELIK, Cerkev prikrito deluje prek političnih strank.
841
PREMAJHEN, morala bi se tudi formalno vključiti v politiko.
113
USTREZEN njenemu ustavno določenemu družbenemu vplivu.
138
Skupaj odgovorov: 1092

Revoltirana anketa - cerkev

Komentarji
Franc Juh
Ja,trgovci so obdavčeni.Ti trgovci z meglo pa niso.
18.09.2017, ob 22:50
Dan Škof
Cerkve so predvsem namenjene zbiranju moči in denarja. Ne za vernike, ki naivno pričakujejo nebesa ali druge nagrade. Cerkev jih ne more niti dokazati, kaj šele zagotoviti. Vse bonitete jim je treba odvzeti in jih vrniti med društva.
18.09.2017, ob 14:52
Borut Vrščaj
Preko takih Cerkev sledi svojim primarnim potrebam; predvsem ohranjanju moči, vpliva, bogastva, prestiža; želi odločati o vsem. Rode sam, je kot utelešenje tistega najslabšega dela Cerkve, dober primer starega, nadutega, pohlepnega klera, ki pridiga eno in dela drugo.Čas je, da potone v mrak in tišino, lahko v prestiž Goričan in svojih avtov; kupljenih z denarjem obubožanih vernikov oz.oropanih državljanov. Ne sledi Frančišku; je sistemska žalitev za razmišljajočega človeka. Pojdi in molči!
17.09.2017, ob 08:08
Barbara Bedenk
Vpliv Cerkve je zastrasujoc! Predvsem ob dejstvu, da se za verne opredeljuje le 41% Slovencev in se ne vsi od teh za katolike!
16.09.2017, ob 16:01
Mitja Doma
brez davkov, uslužbenci Vatikana na državni apanaži, mariborska škofija, .....fill you own
14.09.2017, ob 21:55
Boris Klinar
kradejo-lažejo že več kot 2000 let..v imenu imaginarnega..naj strižejo svoje ovce--pustijo normalne pr miru---VERJETNO JIH BO TREB STISNT Z ZAKONODAJO
14.09.2017, ob 18:36
Karlo Cigoj
Cerkev deluje prek političnih strank in prikritih podjetij.Že to, da so vsi mediji tiho glede dolgov cerkve pove, kako velik vpliv ima.
14.09.2017, ob 14:54
Cvetko Bajc
Dosledno spoštovati ustavno določilo o ločitvi religije od države!
14.09.2017, ob 14:50
Pogoji komentiranja
Spoštovani komentatorji!
 
Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.
 
Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.
 
Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.
Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.
Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.
 
Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela
Utemelji svoje mnenje