Rezultati ankete
Vas skrbi politični, ekonomski in vojaški vzpon Kitajske?
DA, ker destabilizira svetovni red in ogroža primat Zahoda.
88
NE, več svetovnih centrov moči je dobra novica.
266
DA, njen vzpon ogroža demokracijo in človekove pravice.
63
NE, ker njena rast tako ali tako ni vzdržna na dolgi rok.
48
Skupaj odgovorov: 465

Revoltirana anketa - Kitajci prihajajo

Komentarji
Samo Naraks
Še nekaj časa bodo imeli veliko dela z izgradnjo socializma s kitajskimi značilnostmi in ostalimi notranjimi zadevami.
26.10.2017, ob 05:20
Samo Štemberger
Si res želimo, da bi "kitajski model" postal univerzalni standard?!
25.10.2017, ob 08:45
Ferdinand Trošt
vzpon Kitajske pomeni en center moči več in za gotovo več miru na svetu.
24.10.2017, ob 20:52
Anton Kolenc
Ko začnem pisati o iskoriščanju delavcev, ker drugače nemore biti njihohova roba tako poceni, me zbrišete. Izgleda,da je komentar zaželjen samo tak,ki zraven kritizira zahod, ne pa iskoriščanje kitajskega delavca in uničevanje narave
23.10.2017, ob 06:29
Franc Prešeren
Več svetovnih hegemonov še ne pomeni več miru, demokracije, svobode in poštenja. Problem je v tem, da Kitajski režim sledi obnašanju drugih hegemonov s prisvajanjem ozemelj, gospodarsko ekpanzijo po svetu in podrejanjem držav in ljudstev. V mednarodne odnose bi moral zapihati nov veter sodelovanja, tolerance, vzajemne pomoči. večjo vlogo bi morala imeti OZN.
22.10.2017, ob 10:41
Pogoji komentiranja
Spoštovani komentatorji!
 
Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.
 
Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.
 
Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.
Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.
Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.
 
Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela
Utemelji svoje mnenje