Rezultati ankete
Kako pomembne se vam zdijo lokalne volitve?
ZELO, upravljanje lokalnega okolja me najbolj neposredno zadeva.
76
DOKAJ, toda na moje življenje bolj vpliva državna oblast.
79
MALO, lokalni oblastniki sledijo predvsem svojim, ne skupnim interesom.
207
Skupaj odgovorov: 362

Revoltirana anketa - lokalne volitve

Komentarji
Franc Prešeren
V lokalni skupnosti naj bi se uresničevala lokalna samouprava - tako je zapisano v zakonu. Lokalni veljaki-šerifi-tirani pa si zavedajoč se svoje moči lokalne odnose prikrojijo po svoje. Oni, namesto da bi služili svojim državljanom, jim vladajo. Namesto javni interes, veljaki uresničujejo svojega. Vzpostavljajo klientelistično mrežo, ki jim zagotavlja dolgotrajno vladanje.
06.10.2014, ob 05:44
Pogoji komentiranja
Spoštovani komentatorji!
 
Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.
 
Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.
 
Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.
Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.
Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.
 
Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela
Utemelji svoje mnenje