Rezultati ankete
Kako ocenjujete predlog o prepovedi nošenja burke in nikaba v javnosti?
Prepoved ni demokratična; vsi imamo pravico do javnega izražanja vere.
109
Strinjam se, burka in nikab ne sodita v slovenski kulturni prostor.
657
Predlog je ceneno nabiranje političnih točk.
318
Prepoved je nesmiselna, ker je uporabnic v Sloveniji zelo malo.
63
Skupaj odgovorov: 1147

anketa - burke in nikab

Komentarji
Franc Prešeren
Vsi se ne oblačimo enako. Zato je nesmiselno prepovedovati oblačila, ki si jih ljudje želijo. Le da je v skladu z dostojnostjo, ki naj ne bo prestroga. Dolgočasno bi bilo videvati ljudi enako oblečene ali celo v uniformah.
27.11.2015, ob 08:25
Pogoji komentiranja
Spoštovani komentatorji!
 
Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.
 
Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.
 
Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.
Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.
Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.
 
Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela
Utemelji svoje mnenje