Rezultati ankete
Ali se strinjate z odločitvijo slovenske vlade, da pošlje do 50 vojakov na mejo z Rusijo?
DA, tako izpolnjujemo svoje obveznosti do zveze Nato.
102
NE, to je nepotrebno in nesmiselno provociranje.
478
DA, ruska vojaška grožnja je realna in zahteva skupni odgovor.
63
NE, Slovenija nima denarja za tvegane vojaške avanture.
116
Skupaj odgovorov: 759

revoltira anketa - slovenska vojska na ruski meji

Komentarji
Ambrož Demšar
Da, zelo podpiram. Od leta 1991 smo del evropskega svobodnega sveta. Predstavljajte si še enkrat junij 1991 in vojaško agresivno diktatorsko silo na meji - to doživljajo Estonci, Latvijci in Litovci danes. Elagu Eesti!
31.01.2017, ob 17:19
Aleksadner Geržina
Slovenija vojakov ne pošilja na mejo z Rusijo kot zavajajoče govori vprašanje, ampak v Latvijo, našo Zaveznico v Natu. Prav je, da stojimo zaveznikom ob strani, ko se počutijo ogrožene. Bilo bi dobro, da Slovenci enkrat za vselej razumemo pomen ZAVEZNIŠTV, in dejstva, da zavezniku pomagaš, ko je v stiski ali se počuti ogroženega. Zakaj se Balti počutije ogrožene s strani Rusije, si preberite zgodovinsko literaturo. Zadošča že tista za gimnazije. Mogoče boste potem bolje razumeli!
31.01.2017, ob 15:44
Aleksander Koren
Ne, ne podpiram, da pošljemo vojake. Ampak dokler smo v NATU jih moramo. V zadnjih letih pozabljamo, da z vsemi unijami, zavezništvmi pridejo tudi obveznosti in moramo biti zanesljiv partner. Žal moramo 'požreti' to odgovornost in prav je, da jo.
28.01.2017, ob 21:06
Franc Prešeren
To je absolutni nesmisel in škodljiva politična avantura. EU naj se postavi na svoje noge in preneha služiti ZDA. Poljaki in Balti naj svoj strah branijo sami. Rusi niso tako nespametni, da bi se zapletali v vojne spopade.
26.01.2017, ob 16:23
Pogoji komentiranja
Spoštovani komentatorji!
 
Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.
 
Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.
 
Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.
Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.
Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.
 
Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela
Utemelji svoje mnenje