Rezultati ankete
Med protesti je del vstajnikov zahteval popoln rez z dosedanjimi političnimi elitami. Ali podpirate tovrstno lustracijo?
DA, iz krize nas lahko potegnejo le novi obrazi.
182
NE, tak pristop ne bi rešil ničesar.
49
Skupaj odgovorov: 231

anketa-lustracija

Komentarji
Alfonz Duhanič
Nisem za sistem iz katerega smo že odšli. Edina rešitev so volitve in pa odgovorni državljani, ki bodo na volitve šli. V bistvu v Sloveniji nikoli nismo imeli demokracije, še vedno smo globoko v mitingarski politiki, ki pravi, da zakone lahko spreminjaš ne glede na ustavo in, če se nihče ne pritoži na ustavno sodišče, zakoni veljajo tudi, če so v nasprotju z ustavo. To je mitingarstvo, ki pripelje do tega, da lobisti preko poslancev odločajo, nihče pa za nič ne odgovarja!
13.10.2013, ob 20:50
Tadej Pristavec
Svojo možnost niso izkoristili oziroma so jo v celoti za osebne koristi. Vsi so tudi sokrivi za trenutno situacijo in nimajo namena raziskovati in izpostaviti krivce, ker so njihova imena še kako vpletena in prepletena.
13.10.2013, ob 15:32
Darko Šrenk
Naj izginejo čim prej, pred tem pa jim je treba pobrati še vse od nepremičnin do finančnih sredstev, tudi blokirati račune v tujini.
12.10.2013, ob 13:31
Marija Grilec
Popolnoma se strinjam z mnenjem Sama Košmrlja.
12.10.2013, ob 11:13
Samo Košmrlj
Lustracije kar počez ne podpiram, podpiram pa vsekakor to, da se temeljito razišče skrite povezave, in da se vsem, ki so tako ali drugače premočno povezani z raznimi interesnimi (ne bom rekel lopovskimi) združbami, onemogoči nadaljnje udejstvovanje v politiki.
10.10.2013, ob 15:29
Peter Pečenko
Menim, da je stara garnitura, kriva ali ne, v zadnjih 20. letih pokazala kaj zna, zato je čas, da dobijo priložnost mladi, preden vsi odidejo delat v tujino. Mladi so polni znanja, idej, samo treba jim je pustit, da končno pridejo do vzvodov in da kaj naredijo, brez lustracije bomo te stare prdce gledali do njihove upokojitve.
09.10.2013, ob 16:49
Marko Simsič
Mislim, da je posploševanje, da so vsi krivi, zato ker so pač bili kadar koli v tem času na funkcijah, neumno posploševanje krivde v stilu stalinističnih čistk. Naj se jim, tako kot vsem ostalim, krivda dokaže na sodišču, izbor drugih obrazov pa lahko naredimo na voliščih, kar je edino demokratično in pravično.
09.10.2013, ob 12:57
Franc Prešeren
Zagotovo se morajo umakniti s politične scene vsi, ki so zavozili državo. Vsi zadnjih 20 let. Kriza je nastala zaradi kriminala in nesposobnosti politikov, njihovih prisklednikov in kriminalnih mrež. Če ne bomo očistili države vse te navlake, se bo le-ta zopet okužila. V državi je dovolj sposobnih in poštenih ljudi, ki so sposobni bolje voditi državo, kot doslej. Lustracija ni najbolj posrečen izraz za očiščenje. Čiščenje naj bi vsebovalo tudi kazensko odgovornost.
08.10.2013, ob 21:17
Jani Kavčič
Politični hobotnici je treba odrezati glavo, pa naj bo z leve ali desne.
08.10.2013, ob 17:00
Valter Purger
Prav gotovo so potrebni novi obrazi, ki morajo najprej obračunati z elito, ki je pokradla državo, izstopiti iz območja evra, in potopiti banke, ki so vse skupaj zakuhale! Stari obrazi tega ne bodo storili!
08.10.2013, ob 16:47
Slavko Pezdir
Nesporno nas lahko iz katastrofalnih posledic vladavine kleptokracije izvleče le lustracija vseh, ki so v zadnjih dveh desetletjih opravljali najodgovornejše funkcije v zakonodajni, izvršni in pravosodni oblasti, Banki Slovenije ter tudi v upravah in nadzornih odborih podjetij v državni lasti. V trenutnih razmerah političnih »garminov« oz. prevarantov, ki jih mami le vonj oblasti in luksuzu, je seveda splošno (o)čiščenje družbe le UTOPIJA naivnih podložnikov.
08.10.2013, ob 16:02
Dušan Vedenik
Podpiram to idejo, ki pa se lahko uresniči le na volitvah. Vendar zaradi našega sedanjega volilnega sistema, žal, na površje ne morejo priti resnični predstavniki ljudstva. Bo pa težko, ker novih alternativnih rešitev oziroma strank še ni na politični sceni. In še premik naprej. Glede na to, da kaj kmalu pride v državo "trojka", nekaj časa najbrž ne bomo več potrebovali poslancev državnega zbora (okrnjena samostojnost odločanja) - pričakujem, da bodo odšli vsaj na neplačan dopust.
08.10.2013, ob 15:16
Darko Debevec
Prekiniti bi bilo treba s staro politično elito, ker so privilegiji vgrajeni v vse pore družbe.
08.10.2013, ob 13:01
Jože Gorišek
Podpiram rez...
08.10.2013, ob 12:39
Pogoji komentiranja
Spoštovani komentatorji!
 
Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.
 
Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.
 
Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.
Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.
Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.
 
Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela
Utemelji svoje mnenje